Karin Alfredsson

Journalist, chefsutbildare och författare, Stockholm

Jag har arbetat som journalist sedan början av 70-talet, i olika befattningar som chef (på kvällstidning, facklig organisation och Sveriges Television bland annat). Därutöver har jag utbildat mellanchefer i olika mentorprogram och undervisat journalister, bland annat som gästprofessor i journalistik. Nyligen har jag tillbringat tre år som regionchef för biståndsorganisationen We Effect och bott i Lusaka, Zambia. Jag har skrivit 16 böcker, varav de senaste sex skönlitterära. "Skrik tyst så inte grannarna hör" utspelar sig i Zambia och släpptes i september 2017.
Jag är sedan 44 år gift men en journalistkollega som jag träffade på Aftonbladets kvällsredaktion, vi har tre vuxna barn och två barnbarn.

Så här kan jag hjälpa dig:
Allmänt stöd till mellanchefer. Presentationsteknik. Mediekunskap. Ledarskapsfrågor. Internationella relationer.Jämställdhetsfrågor.

Karins erbjudanden

PROVA PÅ – Mentorskap månadsvis Gratis

När du tecknar dig för mentorskap är alltid första mötet kostnadsfritt. Avsikten är att du och mentorn förutsättningslöst ska träffas och stämma av att mentorn matchar dina behov. Det handlar också om att lära känna varann och gemensamt bestämma om och hur ni vill jobba vidare tillsammans.

Mentorskap månadsvis 1500 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

Ett möte – Ett extra mentormöte 1500 kr/90 min

Ibland behövs det ett mentormöte utöver det mentormöte som ingår månadsvis i mentorskapet.

Har du frågor till Karin eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Karin

Kostnaderna är angivna inklusive moms. Kostnaderna kan variera beroende på om du är inloggad som privatperson eller företag.
Om du ej är inloggad visas priser för privatpersoner.

Mer om Karin

Tillgänglighet

Karin är tillgänglig för möten via:
Fysiskt möte på valfri plats Telefonmöte Skype röstsamtal Skype videosamtal

Kompetensområden

Arbetsmiljö och hälsa HR (Human Resource) Internationell verksamhet Jämställdhet Konflikthantering Ledarskap, på stor arbetsplats Ledarskap, på liten arbetsplats Ledningsgruppsarbete Marknadsföring (PR, media) Marknadsföring sociala media Moderator Organisationer Personlig utveckling, varumärke Politiskt styrda organisationer Presentationsteknik Utvecklingssamtal Välgörenhetsarbete Stress, utmattningssyndrom Retorik

Erfarenhet och utbildning

Journalisthögskolan, reporter på Aftonbladet, chefredaktör på Journalisten, frilans, platschef för journalistutbildningsprogram i Vietnam, redaktör på SVT:s Aktuellt, projektledare för SVT:s morgonprogram, frilans, programchef på SVT Nord i Umeå, frilans, utbildare och moderator, författare, regionchef för biståndsorganisationen We Effect i Lusaka, Zambia. Jag har lett ett mentorprogram för nyblivna kvinnliga chefer i medievärlden i sex år och både haft och varit mentor vid ett tiotal tillfällen.

Ett typiskt första möte

Vi ses, fikar och presenterar oss för varandra. Gillar vi vad vi ser fortsätter vi träffas.