Anders Palmgren

Journalist, Stockholm

Mediespecialist med över 35 års erfarenhet från tv, radio, morgon- och kvällstidning samt magasin. Har arbetat halva yrkeslivet på olika chefsbefattning och halva som reporter. I Sverige såväl som korrespondent i USA och Europa. Ekonomi och politik är huvudinriktningen.
Min grundinställning som chef är att om jobbet är kul och stimulerande når organisationen resultat. När spiralen rör sig åt rätt håll blir kan resultaten överträffa förväntningarna.

Så här kan jag hjälpa dig:
Inom medieföretag: Hur skapar man trovärdighet? Vad är en publicistisk ryggrad? Hur når man resultat? Hur får man en grupp att arbeta åt samma håll? Därför är fotarbetet viktigt för en nyhetsreporter. Pressetik. Rådgivare till ansvarig utgivare.
Utanför medieföretag: Modererar debatter. Kan svara på frågor om mediernas roll - Varför fungerar medievärlden som den gör? vilken är den mediala logiken? . Hur får man kreativa människor att samarbeta? Vad ska man tänka på när man framträder?

Anders erbjudanden

PROVA PÅ – Mentorskap ledarutveckling Gratis

När du tecknar dig för mentorskap är alltid första mötet kostnadsfritt. Avsikten är att du och mentorn förutsättningslöst ska träffas och stämma av att mentorn matchar dina behov. Det handlar också om att lära känna varann och gemensamt bestämma om och hur ni vill jobba vidare tillsammans.

Mentorskap ledarutveckling 1500 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

Ett möte – Ett extra mentormöte 1500 kr/90 min

Ibland behövs det ett mentormöte utöver det mentormöte som ingår månadsvis i mentorskapet.

Har du frågor till Anders eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Anders

Kostnaderna är angivna inklusive moms. Kostnaderna kan variera beroende på om du är inloggad som privatperson eller företag.
Om du ej är inloggad visas priser för privatpersoner.

Mer om Anders

Tillgänglighet

Anders är tillgänglig för möten via:
Fysiskt möte på valfri plats Telefonmöte Skype röstsamtal Skype videosamtal

Kompetensområden

Internationell verksamhet Jämställdhet Ledarskap, på stor arbetsplats Ledarskap, på liten arbetsplats Marknadsföring (PR, media) Moderator Sportklubb, ledarskap Styrelsearbete Utvecklingssamtal Välgörenhetsarbete Retorik

Erfarenhet och utbildning

22 år inom TV4-koncernen: Nyhetsreporter, ekonomireporter, inrikespolitisk reporter, EU-reporter, redaktionschef, administrativ redaktionschef, ansvarig utgivare, redaktionschef Ekonominyheterna, projektledare, redaktör livesändningar mm mm
Bonniers: Korrespondent i New York och Bryssel för Veckans affärer. Biträdande redaktionschef Veckans affärer. Reporter Dagens Nyheter & Expressen.
Övrigt: Reporter Svenska Dagbladet Näringsliv, Aftonbladet, Sveriges Television, Sveriges Radio mm
NU: Grundare/diversearbetare Anders Palmgren Media AB
Jag har erfarenheter från frivilligorganisationer och styrelser. Sitter i styrelsen för UNICEF Sverige. Är engagerad i idrottsrörelsen genom IF Brommapojkarna- Europas största fotbollsklubb, där jag sitter i marknadskommittén. Har suttit i styrelserna för Medieledarna, Publicistklubben i Stockholm, TV4 AB mm

Ett typiskt första möte

Att vara ledare är ensamt, oavsett nivå. Syftet med mentorskapet är att stötta och bygga i stort och smått. Fördelen med att ha kontakt med någon utanför den egna organisationen är att man kan få nya ögon på problemställningarna, från en person helt utan eget intresse i verksamheten.
Det första mötet syftar därför till att ringa in behoven av mentorskap. Är det akuta och konkreta problem att lösa? Är det råd inför en uppbyggnadsprocess- eller en neddragning? Är det branschfrågor?
Under det första mötet går vi igenom frågeställningarna.