Anders Palmgren

Journalist, Stockholm

Mediespecialist med över 35 års erfarenhet från tv, radio, morgon- och kvällstidning samt magasin. Har arbetat halva yrkeslivet på olika chefsbefattning och halva som reporter. I Sverige såväl som korrespondent i USA och Europa. Ekonomi och politik är huvudinriktningen.
Min grundinställning som chef är att om jobbet är kul och stimulerande når organisationen resultat. När spiralen rör sig åt rätt håll blir kan resultaten överträffa förväntningarna.

Så här kan jag hjälpa dig:
Inom medieföretag: Hur skapar man trovärdighet? Vad är en publicistisk ryggrad? Hur når man resultat? Hur får man en grupp att arbeta åt samma håll? Därför är fotarbetet viktigt för en nyhetsreporter. Pressetik. Rådgivare till ansvarig utgivare.
Utanför medieföretag: Modererar debatter. Kan svara på frågor om mediernas roll - Varför fungerar medievärlden som den gör? vilken är den mediala logiken? . Hur får man kreativa människor att samarbeta? Vad ska man tänka på när man framträder?

Anders erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1250 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Anders Kontakta Anders

Mer om Anders

Tillgänglighet

Anders är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Internationell verksamhetStyrelsearbeteUtvecklingssamtalVälgörenhetsarbeteMarknadsföring (PR, media)JämställdhetRetorikSportklubb, ledarskapModerator

Erfarenhet och utbildning

22 år inom TV4-koncernen: Nyhetsreporter, ekonomireporter, inrikespolitisk reporter, EU-reporter, redaktionschef, administrativ redaktionschef, ansvarig utgivare, redaktionschef Ekonominyheterna, projektledare, redaktör livesändningar mm mm
Bonniers: Korrespondent i New York och Bryssel för Veckans affärer. Biträdande redaktionschef Veckans affärer. Reporter Dagens Nyheter & Expressen.
Övrigt: Reporter Svenska Dagbladet Näringsliv, Aftonbladet, Sveriges Television, Sveriges Radio mm
NU: Grundare/diversearbetare Anders Palmgren Media AB
Jag har erfarenheter från frivilligorganisationer och styrelser. Sitter i styrelsen för UNICEF Sverige. Är engagerad i idrottsrörelsen genom IF Brommapojkarna- Europas största fotbollsklubb, där jag sitter i marknadskommittén. Har suttit i styrelserna för Medieledarna, Publicistklubben i Stockholm, TV4 AB mm

Ett typiskt första möte

Att vara ledare är ensamt, oavsett nivå. Syftet med mentorskapet är att stötta och bygga i stort och smått. Fördelen med att ha kontakt med någon utanför den egna organisationen är att man kan få nya ögon på problemställningarna, från en person helt utan eget intresse i verksamheten.
Det första mötet syftar därför till att ringa in behoven av mentorskap. Är det akuta och konkreta problem att lösa? Är det råd inför en uppbyggnadsprocess- eller en neddragning? Är det branschfrågor?
Under det första mötet går vi igenom frågeställningarna.