Ann Cederberg

Mentor inom ledarskap och kommunikation, Katrineholm

Jag har varit mentor ett flertal gånger under ett långt och innehållsrikt arbetsliv. De mentorskap som fungerat allra bäst har fokuserat på personlig utveckling till ett hållbart ledarskap.

Nyfikenhet som drivkraft är en viktig egenskap för mig – Nyfikenhet på människor och driv att vilja förstå, hjälpa medarbetare att växa och att se hur man på olika sätt och genom olika personligheter kan utveckla en verksamhet.
Som mentor vill jag vara din inspiration och din trygghet i din ledarskapsutveckling eller vara ditt bollplank inför svåra samtal och andra kommunikationsutmaningar.

Min arbetslivserfarenhet kommer i huvudsak från att vara chef och ledare inom statlig verksamhet. Den största delen som högskoledirektör på tre olika lärosäten.

Så här kan jag hjälpa dig:
Med mig som mentor får du ett bollplank med stor människokännedom och nyfikenhet på dig som person som främsta drivkraft. Är du också en person som drivs av utveckling vill jag vara din inspiration och din trygghet i din personliga utveckling i ditt arbete för ett hållbart ledarskap i din situation eller ditt uppdrag. Kanske står du inför rollen som ny chef/ledare, byte av arbetsplats eller står inför svåra samtal eller kommunikationsutmaningar? Där kan jag vara en bra mentor för dig.

Anns erbjudanden

Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du avslutar mentorskapet själv på Mina sidor.

Har du frågor till Ann eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Ann

Mer om Ann

Tillgänglighet

Ann är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenFysiskt möte på valfri platsTelefonmöte

Kompetensområden

AdministrationArbetsmiljö och hälsaCoachande ledarskapEffektivare mötenFörändringsledningKarriärutvecklingKonflikthanteringKrishanteringLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbetePersonlig utvecklingPresentationsteknikRetorikStadsförvaltningStyrelsearbeteTalarträningUniversitetsförvaltningUtvecklingssamtal

Erfarenhet och utbildning

Utbildad lärare och har doktorerat i kommunikation och retorik.
Lång erfarenhet av att vara chef inom statliga myndigheter, främst på lärosäten, inkluderande roller som studierektor, prefekt, kanslichef, fakultetsdirektör, högskoledirektör.
Chef för Språkrådet och forskningschef på Kriminalvården.
Skrivit och undervisat om kommunikation i olika former, inklusive talängslan och talträning.
Extern kommunikation och media.
Ett flertal ledarskapsutbildningar och där fastnat för "The Human Element"
Mentorskap

Ett typiskt första möte

Om du väljer mig som mentor är det viktigt att det bygger på gemensam öppenhet och tillit, samt nyfikenhet och vilja att utvecklas.
I ett första möte sonderar vi förutsättningarna (digitalt eller fysiskt). Vi skapar en bild av din utmaning och ditt behov, men framför allt finner vi ut om det finns förutsättningar för att arbeta vidare tillsammans.