Ann Cederberg

Mentor inom ledarskap och kommunikation, Katrineholm

Jag har varit mentor ett flertal gånger under ett långt och innehållsrikt arbetsliv. De mentorskap som fungerat allra bäst har fokuserat på personlig utveckling till ett hållbart ledarskap.

Nyfikenhet som drivkraft är en viktig egenskap för mig – Nyfikenhet på människor och driv att vilja förstå, hjälpa medarbetare att växa och att se hur man på olika sätt och genom olika personligheter kan utveckla en verksamhet.
Som mentor vill jag vara din inspiration och din trygghet i din ledarskapsutveckling eller vara ditt bollplank inför svåra samtal och andra kommunikationsutmaningar.

Min arbetslivserfarenhet kommer i huvudsak från att vara chef och ledare inom statlig verksamhet. Den största delen som högskoledirektör på tre olika lärosäten.

Så här kan jag hjälpa dig:
Med mig som mentor får du ett bollplank med stor människokännedom och nyfikenhet på dig som person som främsta drivkraft. Är du också en person som drivs av utveckling vill jag vara din inspiration och din trygghet i din personliga utveckling i ditt arbete för ett hållbart ledarskap i din situation eller ditt uppdrag. Kanske står du inför rollen som ny chef/ledare, byte av arbetsplats eller står inför svåra samtal eller kommunikationsutmaningar? Där kan jag vara en bra mentor för dig.

Anns erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Ann Kontakta Ann

Mer om Ann

Tillgänglighet

Ann är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenFysiskt möte på valfri platsTelefonmöte

Kompetensområden

KarriärutvecklingAdministrationArbetsmiljö och hälsaCoachande ledarskapEffektivare mötenFörändringsledningKonflikthanteringKrishanteringLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbetePersonlig utvecklingPresentationsteknikRetorikStadsförvaltningStyrelsearbeteTalarträningUniversitetsförvaltningUtvecklingssamtal

Erfarenhet och utbildning

Utbildad lärare och har doktorerat i kommunikation och retorik.
Lång erfarenhet av att vara chef inom statliga myndigheter, främst på lärosäten, inkluderande roller som studierektor, prefekt, kanslichef, fakultetsdirektör, högskoledirektör.
Chef för Språkrådet och forskningschef på Kriminalvården.
Skrivit och undervisat om kommunikation i olika former, inklusive talängslan och talträning.
Extern kommunikation och media.
Ett flertal ledarskapsutbildningar och där fastnat för "The Human Element"
Mentorskap

Ett typiskt första möte

Om du väljer mig som mentor är det viktigt att det bygger på gemensam öppenhet och tillit, samt nyfikenhet och vilja att utvecklas.
I ett första möte sonderar vi förutsättningarna (digitalt eller fysiskt). Vi skapar en bild av din utmaning och ditt behov, men framför allt finner vi ut om det finns förutsättningar för att arbeta vidare tillsammans.