Anna Johansson

Mentor & Young Professional. Ledarskap av unga talanger, Stockholm

Multikompetent person med för många intressen och ett stort hjärta beskriver mig bäst. Med stor passion hjälper jag företag och chefer att tänka nytt kring framtidens organisationer och ledarskap. Min stora passion är utveckling kring frågor som rör hur organisationer behöver utformas och ledas för att vara attraktiva för unga talanger (young professional), få de att stanna kvar länge samt prestera under tiden.

Mitt motto är BE UNSTOPPABLE och står för att prestera och leverera på hög nivå samtidigt som jag mår bra.

Så här kan jag hjälpa dig:
I ett samtal med mig får du låna min hjärna för en stund.

Som seniorledare kommer du få perspektiv på hur ni ska designa er rekryteringsprocess för att öka antalet unga sökande. Vi kan exempelvis diskutera vad unga behöver veta, tycka och känna för att trycka på sökknappen. Du kommer även få perspektiv på hur ni ska designa arbetsytan, kulturen och ledarskapet för att vi unga ska trivas, prestera och stanna kvar länge. Exempelvis kan vi prata om identifikation med er organisation, hur teamet ska utformas och hur introduktionen behöver justeras för en yngre medarbetare.

Är du istället ny ung chef får du låna min erfarenhet av leda som ung kvinna. Vi kommer med stor sannolikhet prata om ditt självförtroende, hur du kan äga dig själv och din plats, hur du vinner respekt och vilka fallgropar du ska undvika som ny chef.

I ett bredare perspektiv hjälper jag gärna till med konsultuppdrag (nulägesanalys, åtgärdsförslag, implementering och uppföljning), mentorskap för unga chefer, omvänt mentorskap samt workshops och föreläsningar.

Annas erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1500 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Anna eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Anna

Mer om Anna

Tillgänglighet

Anna är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

LöneförhandlingArbetsmiljö och hälsaLedarskap större arbetsplatsUtvecklingssamtalMarknadsföring (PR, media)Marknadsföring sociala mediaOrganisationerKrishanteringKarriärutvecklingKonflikthanteringProjektledningRekryteringEntreprenörskap & Starta bolagDigitala arbetssättDigitala möteslösningarTeambuildingSjälvledarskapLedarskap i kristiderCV & jobbansökningarLedningsgruppsarbeteStress och stresshanteringCoachande ledarskapHuman Resource (HR)FörändringsledningVälgörenhetsarbeteTalarträning

Erfarenhet och utbildning

Jag har över fem års erfarenhet av att arbeta som högsta chef för en verksamhet som endast sysselsätter unga medarbetare. När jag tillträdde arbetade 450 ungdomar i företaget och under min ledning växte företaget till över 1000 anställda ungdomar. Utöver det har jag djupintervjuat ca 30 unga personer för att lyssna in deras tankar om framtidens arbetsplats. Jag har även lett ledarskapsutbildningar och mentorskapsprogram för unga vuxna. Som egenföretagare har jag anlitats för olika konsultuppdrag med syfte att få fler unga sökande och få de att prestera samt stanna kvar länge.

Utbildning:
- Kandidatexamen arbets- och organisationspsykologi, Lunds universitet
- Coach ACC nivå, Leapfrog
- PT, Lillsved

Drivet sedan två år eget företag och specialiserar mig på millennials (generation Y), iGen och självledarskap.

Ett typiskt första möte

Det viktigaste för att en mentorskapsrelation ska fungera är att vi båda känner tillit och kemi till varandra. Under det första mötet kommer vi därför stämma av förväntningar, du får möjlighet att ställa frågor eller funderingar du har och så möter jag upp. Du får även beskriva vilka mål du har med mentorskapet och därefter pratar vi om vad jag kan bidra med för att du ska nå dina mål.