Se filmen
star 10/10

Annette Rihagen

Head of Retail/Ombudsnät, PostNord, Stockholm

Jag har mångårig erfarenhet av att vara chef i olika befattningar inom olika branscher och områden,
både på operativ och strategisk nivå.

Focus på mina uppdrag har varit att leda i förändring, där ledarskapet och kommunikation varit en viktig del.

Jag har samlat på mig erfarenheter från att vara marknadschef, produktchef, bankdirektör, till att vara VD för ett statligt ägt bolag som jag var med och grundade och sedan avvecklade och sålde.

Jag har haft turen att ha bra chefer som banat vägen och trott på mig.

Ett annat viktigt område som jag är verksam inom är mina förtroende och styrelseuppdrag.

Jag har varit Rikslottachef under 6 år, är ordförande i Stiftelsen Kungafonden, sitter i styrelsen för Stiftelsen Sveriges Nationaldag, är ordförande i Älvkarleö Herrgård AB, är ordförande i FOS Frivilliga Försvarsorganisationers samarbetskommitté.
Har varit styrelseledamot i ett börsbolag.

Referens från kund:
Vi hade ett mycket konstruktivt möte med en aktionplan tills nästa gång vi ses. Hon ger mycket energi och boostar ens förtroende.

Så här kan jag hjälpa dig:
Genom min breda erfarenhet kan jag stötta och utveckla dig som kommer från den offentliga eller privata sektorn.
Jag har erfarenhet från myndigheter och näringsliv. Jag brinner också för den ideella arenan.

Ibland är det någon enskild fråga som behöver dryftas och belysas, då är riktad rådgivning ett bra alternativ.

Står du i begrepp att ge dig in på en förändringsresa, börja nytt jobb eller kanske till och med byta bransch, då tror jag att ett mentorprogram är att föredra.

Annettes erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Annette Kontakta Annette

Mer om Annette

Tillgänglighet

Annette är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Politiskt styrda organisationerFörhandlingsteknikStyrelsearbeteVälgörenhetsarbeteLedarskap större arbetsplatsOrganisationerKrishanteringModeratorLedningsgruppsarbeteFörsäljning, ledarskap och planering

Erfarenhet och utbildning

Sedan 8 år arbetar jag som chef för Retail inom PostNord, från årsskiftet 2016 som chef för Retail Norden Strategi.

Konkret innebär det att ta hand om den ökande e-handeln på privatmarknaden.
Att utveckla olika kanaler för att möta kundernas behov av leverans.
Jag verkar i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Alltid spännande att arbeta inom ett tillväxtområde med alla dess utmaningar.
Från oktober 2017 tar jag mig an utmaningarna i Sverige, ökande e-handelsvolymer i ombudsnätet

Ett typiskt första möte

Första mötet handlar om att vilja lära känna varandra, att börja bygga förtroende.
Vi fokuserar på vem du är, vilka behov och förväntningar du har. Vi kommer överens ett program som passar dig.
Vi kommer att skriva ett mentor-adept kontrakt tillsammans där vi gör upp en plan för våra möten