Dennis Lennartsson

Entreprenör & mentor, Stockholm

Kreativitet och rättvisa
Som Ashoka fellow sträcker sig mitt nätverk över hela världen till ett 60-tal länder.
Jag har ett engagemang i samhällspåverkan och god erfarenhet av att skapa idéer till färdiga projekt. Jag har arbetat med marknadsföring, PR och projektledning både med egna projekt och som grundare av flera bolag. Min kreativitet grundar sig i inspiration jag fått i mitt arbete som fotograf, grundare av designbyrå, creative director på reklambyrå, marknadschef på IT bolag och samhällsentreprenör med fokus på att göra livet bättre för barn och ungdomar i världen.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag delar gärna med mig av min erfarenhet och kan ge idéer och perspektiv och som mentor och bollplank ger jag dig utmaningar och stöd i din verksamhet inför att starta ett bolag eller i processen att skala upp verksamheten till nya städer eller länder. Jag delar gärna med mig av min erfarenhet och kan ge idéer och perspektiv. Jag kommer att ställa frågor som, hur mår du och vart är du på väg? Överlever du eller lever du?

Dennis erbjudanden

Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

Har du frågor till Dennis eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Dennis

Mer om Dennis

Tillgänglighet

Dennis är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Internationell verksamhetFörhandlingsteknikIT & telekomVälgörenhetsarbeteMarknadsföring (PR, media)Marknadsföring sociala mediaOrganisationerEntreprenörskap & Starta bolagDigitala arbetssättFinansiering av bolagKapitalisering av bolag

Erfarenhet och utbildning

Jag har ett engagemang i samhällspåverkan och god erfarenhet av att skapa idéer till färdiga projekt. Jag har arbetat med marknadsföring, PR och projektledning både med egna projekt och för andra företag i över 20 år. Jag strävar efter att vara nytänkande, modig och tydlig. Jag brinner för lösningar som leder till ett hållbart samhälle.

De senaste fem åren har jag arbetat med den egenbildade ideella organisationen Europeiskt Teckenspråkscenter. Min roll som grundare och verksamhetschef har inneburit arbete med marknadsföring, PR, såväl operativt som administrativt ansvar och HR-frågor. Jag har också varit med och byggt världens största digitala teckenspråkslexikon, Spread the Sign, med etableringar i 25 länder som verksamhets- och marknadschef med ansvar för funktionalitet, SEO, utveckling, finansiering, uppskalning och nya etableringar. Tjänsten har inneburit många internationella kontakter och stort ansvar för mediakontakter. Vid lanseringen av Spread the Sign fick jag HM Drottningen, Kulturministern, Utbildningsministern och ett flertal ambassadörer att medverka tillsammans med press från Tyskland, Frankrike och Sverige.

I mitt senaste projekt har jag från idé till genomförande skapat världens första automatiska översättningstjänst för teckenspråk, T3 - Google translate för teckenspråk.

Jag är bekväm med media, van föredragshållare och har givit flertalet intervjuer i nationell och internationell press. Jag har även utbildat representanter från 20-talet länder i PR och strategi för Spread the Sign, vilket gett genomslag och i tidningar som Metro New York, The Guardian, Franska Face, SVT och TV4.

Särskilt meriterande är priset som årets Entreprenör 2012, nomineringen till årets entreprenör 2014 och antagningen till Reach for Change 2012, ett 3 årigt program som stödjer samhällsentreprenörer med utbildning, finansiering och rådgivning från toppen av svenskt näringsliv. 2014 blev jag Alumni i Reach for Change efter att ha klarat samtliga tre års utmaningar. Dessutom är jag sedan 2013 invald medlem i världens ledande organisation för samhällsentreprenörer, Ashoka.

Som grundare till flera bolag däribland reklambyråer och IT bolag har jag gedigen erfarenhet av projektledning och helhetstänket kring marknadsföring. Hitta.se är ett av de varumärken som jag varit med att ta fram från grunden och som sedan framgångsrikt såldes vidare. På Vacker Kommunikation var jag förutom grundare också kreativt ansvarig och kundansvarig. På IT bolaget Handla Direkt där jag var VD och grundare skapade vi bl.a. en plattform för Klarna i syfte att bygga Sveriges största sök och köp-portal där vi hade över 400 registrerade bolag. Förutom studier på teckenspråkslinjen i syfte att bli tolk är jag även utbildad fotograf och har en skådespelarbakgrund i bagaget som inneburit internationellt arbete.

Som person är jag, initiativrik, ansvarstagande samt drivande och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Jag är van vid många kontaktytor, är kommunikativ och mån om att skapa nätverk. Jag uttrycker mig väl i både tal och skrift och har god förmåga att balansera strategiskt och operativt arbete. Min absoluta styrka är min kreativitet och mitt engagemang i rättvisefrågor.

Ett typiskt första möte

Lite bakgrundshistorik över en kopp kaffe om vad som driver dig som människa och hur du önskar kombinera livet med arbetet. Dina konkreta mål och tidigare erfarenheter. Vad brinner du för? Jag är en god lyssnare och ger gärna konkret feedback om hur du ska nå dit du vill.