Se filmen
star 10/10

Erik Kockum

Internationell Business Advisor , Stockholm

Mentor inom internationell affärsutveckling och försäljning inom Tech - 30+ års erfarenhet av internationell affärsutveckling och försäljning inom B2B tech-sektorn i allmänhet och ICT i synnerhet. Jag har jobbat som global försäljningschef i både stora internationella företag med kända varumärken samt nya startups utan något varumärke alls. Både privat o i yrkeslivet söker jag alltid utmaningar – gärna sådana som andra backar inför.

Referens från kund:
Skulle rekommendera

Så här kan jag hjälpa dig:
Som mentor drivs jag av att hjälpa ambitiösa innovatörer och affärsmän växa och lyckas med att bli ledande inom sitt område. Jag ser fram emot att hjälpa Dig med ett utmanande affärsutvecklings/försäljningsprojekt på en internationell spelplan, gärna av en ny produkt/lösning. Du kan vara på ett nordiskt/europeiskt företag som ska expandera internationell/globalt alternativt tillhöra ett icke-nordiskt/europeiskt företag som satsar på en inbrytning i Norden/Europa. Du kan också vara innovatör och med eget företag.

Som försäljningschef leder Du både den strategiska affärsplaneringen samt det operativa försäljningsarbetet. Jag kan coacha Dig i både framtagandet av hållbar affärsplan, få till tidiga kundmöten och bygga långsiktigt hållbara relationer med kunder o partners globalt. Du ska också bygga en internationell organisation med identifiering av kritiska roller/kompetenser, skapa en sund balans av spetskompetenser, personligheter och nationaliteter. Att agera och leda försäljningen i främmande länder är spännande men kräver också kulturell kunskap, erfarenhet och känsla.

Turnaround-projekt respektive seniora specialistroller som Global/Key Account Manager är andra exempel på spännande uppdrag och utmaningar där jag kan agera extern rådgivare och coach och hjälpa Dig till snabbare framgång.

Denna seniora affärsrådgivning kan också kompletteras med coachning av Din egen långsiktiga personliga karriärplanering för att vara redo att ta nästa steg när rätt tillfälle ges.

Eriks erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Erik Kontakta Erik

Mer om Erik

Tillgänglighet

Erik är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Internationell verksamhetFörhandlingsteknikIT & telekomLedarskap större arbetsplatsKrishanteringRekryteringEntreprenörskap & Starta bolagTeambuildingLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteFörsäljning, ledarskap och planeringFörsäljning, praktiskt utförande

Erfarenhet och utbildning

Jag har 30+ år erfarenhet av global B2B ICT affärsutveckling, försäljning och säljledning. Har innehaft roller som Global/Regional Försäljningschef/direktör, KAM/GAM, landschef; ledare av turn-around/transformations-projekt, Konsultchef, Rådgivare/mentor till yngre kollegor i deras vägval i karriären, Affärs/försäljningskonsult för unga nordiska företag i deras globala affärsutveckling & icke-europeiska snabbväxande företag i deras inbrytning på nordiska/europeiska marknaden, Teknikinnovatörer- Affärsplan/Feasibility Study, Rekrytering av seniora teknikkonsulter; Internationellt affärsnätverk: Asien-EMEA-Amerika; Internationell Civilingenjörsutbildning & Diplomerad Marknadsföring IHM.

Kompetensområden
Entreprenörskap – Pionjärförsäljning av nya produkter/lösningar (Startups & Strategiska framtidsprojekt inom etablerade företag); Tekniktung Försäljningschef - Direkt respektive indirekt försäljning (OEM/ISV/Alliance/SI), ledning av multifunktionella team, affärsplan, stora komplexa upphandlingar, kundnöjdhet-kundrelation, operational excellence; Bygga och leda globala team inklusive adressera individer med olika bakgrund och erfarenhet - Skapa positiv stämning o förtroende mellan (seniora) individer, team, kulturer (EMEA, Amerika and Asien); ICT (IT, Telekom & Radio), IoT, Fintech, High tech – Infrastruktur/Nät, Datacenters, Cloud; Multikulturell & 3-språkig (svenska, engelska, franska)

Ett typiskt första möte

För att du ska få ut maximalt av mig som mentor och rådgivare är det viktigt att vi skapar en relation som bygger på ett ömsesidigt förtroende. Vi försöker bli så konkreta som möjligt. Vi lär känna varandra – drivkrafter, styrkor o svagheter. Du förklarar var du har för problem/utmaning – produkt/lösning, vem är din kund, hur långt har du kommit, vad du har lärt dig, nästa steg etc. Vi jämför vad tror du behöver för hjälp – Vad jag tror du behöver för hjälp. Skulle vi passa och trivas med att jobba ihop? Nästa steg