Erik Kockum

Internationell Business Advisor , Stockholm

Mentor inom internationell affärsutveckling och försäljning inom Tech - 30+ års erfarenhet av internationell affärsutveckling och försäljning inom B2B tech-sektorn i allmänhet och ICT i synnerhet. Jag har jobbat som global försäljningschef i både stora internationella företag med kända varumärken samt nya startups utan något varumärke alls. Både privat o i yrkeslivet söker jag alltid utmaningar – gärna sådana som andra backar inför.

Så här kan jag hjälpa dig:
Som mentor drivs jag av att hjälpa ambitiösa innovatörer och affärsmän växa och lyckas med att bli ledande inom sitt område. Jag ser fram emot att hjälpa Dig med ett utmanande affärsutvecklings/försäljningsprojekt på en internationell spelplan, gärna av en ny produkt/lösning. Du kan vara på ett nordiskt/europeiskt företag som ska expandera internationell/globalt alternativt tillhöra ett icke-nordiskt/europeiskt företag som satsar på en inbrytning i Norden/Europa. Du kan också vara innovatör och med eget företag.

Som försäljningschef leder Du både den strategiska affärsplaneringen samt det operativa försäljningsarbetet. Jag kan coacha Dig i både framtagandet av hållbar affärsplan, få till tidiga kundmöten och bygga långsiktigt hållbara relationer med kunder o partners globalt. Du ska också bygga en internationell organisation med identifiering av kritiska roller/kompetenser, skapa en sund balans av spetskompetenser, personligheter och nationaliteter. Att agera och leda försäljningen i främmande länder är spännande men kräver också kulturell kunskap, erfarenhet och känsla.

Turnaround-projekt respektive seniora specialistroller som Global/Key Account Manager är andra exempel på spännande uppdrag och utmaningar där jag kan agera extern rådgivare och coach och hjälpa Dig till snabbare framgång.

Denna seniora affärsrådgivning kan också kompletteras med coachning av Din egen långsiktiga personliga karriärplanering för att vara redo att ta nästa steg när rätt tillfälle ges.

Eriks erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1500 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Erik eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Erik

Mer om Erik

Tillgänglighet

Erik är tillgänglig för möten via:
Online mötenFysiskt möte på valfri platsTelefonmöteDigitala möten

Kompetensområden

Ledarskap större arbetsplatsEntreprenörskap & Starta bolagFörhandlingsteknikFörsäljning, ledarskap och planeringFörsäljning, praktiskt utförandeInternationell verksamhetIT & telekomRekryteringTeambuildingLedningsgruppsarbeteLedarskap i kristiderKrishantering

Erfarenhet och utbildning

Jag har 30+ år erfarenhet av global B2B ICT affärsutveckling, försäljning och säljledning. Har innehaft roller som Global/Regional Försäljningschef/direktör, KAM/GAM, landschef; ledare av turn-around/transformations-projekt, Konsultchef, Rådgivare/mentor till yngre kollegor i deras vägval i karriären, Affärs/försäljningskonsult för unga nordiska företag i deras globala affärsutveckling & icke-europeiska snabbväxande företag i deras inbrytning på nordiska/europeiska marknaden, Teknikinnovatörer- Affärsplan/Feasibility Study, Rekrytering av seniora teknikkonsulter; Internationellt affärsnätverk: Asien-EMEA-Amerika; Internationell Civilingenjörsutbildning & Diplomerad Marknadsföring IHM.

Kompetensområden
Entreprenörskap – Pionjärförsäljning av nya produkter/lösningar (Startups & Strategiska framtidsprojekt inom etablerade företag); Tekniktung Försäljningschef - Direkt respektive indirekt försäljning (OEM/ISV/Alliance/SI), ledning av multifunktionella team, affärsplan, stora komplexa upphandlingar, kundnöjdhet-kundrelation, operational excellence; Bygga och leda globala team inklusive adressera individer med olika bakgrund och erfarenhet - Skapa positiv stämning o förtroende mellan (seniora) individer, team, kulturer (EMEA, Amerika and Asien); ICT (IT, Telekom & Radio), IoT, Fintech, High tech – Infrastruktur/Nät, Datacenters, Cloud; Multikulturell & 3-språkig (svenska, engelska, franska)

Ett typiskt första möte

För att du ska få ut maximalt av mig som mentor och rådgivare är det viktigt att vi skapar en relation som bygger på ett ömsesidigt förtroende. Vi försöker bli så konkreta som möjligt. Vi lär känna varandra – drivkrafter, styrkor o svagheter. Du förklarar var du har för problem/utmaning – produkt/lösning, vem är din kund, hur långt har du kommit, vad du har lärt dig, nästa steg etc. Vi jämför vad tror du behöver för hjälp – Vad jag tror du behöver för hjälp. Skulle vi passa och trivas med att jobba ihop? Nästa steg