Håkan Ericson

Mentor & Föreläsare - Om ledarskap och bygga team, Stockholm, Norrköping

Jag är en familjefar som ägnat mestadels av mitt yrkesliv åt högpresterande team inom idrotten, främst fotboll. Jag har varit förbundskapten för U21-landslagen, tränare på olika nivåer och själv spelat fotboll. Mitt ledarskap har präglats av en positiv människosyn med frånvaro av kontroll men däremot byggt på en kontinuerlig feedback utifrån vision och mål.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag blir gärna ditt bollplank, antingen som mentor med visst rådgivande eller med ett rent coachande förhållningssätt där du själv hittar svaren på dina frågor utifrån att jag utmanar dig med frågor och uppgifter. Givetvis kan vi hitta en kombination av detta utifrån dina önskemål.

Mina kompetensområden ligger inom ledarskap, teambygge och mentala processer i form av positiva målbilder. Erfarenheten av att ha lett tre generationer av 90-talister till tre kvalvinster, ett EM-guld samt medverkan i OS brukar vara efterfrågat att få reda på mer av.

I samtal med mig delar jag gärna med mig om tips och förhållningssätt. Mitt ledarskap har behövts förändrats för att trigga deras drivkraft och jag ser ett ”paradigmskifte” inom ledarskapet som pågår just nu.

Håkan s erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1500 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Håkan eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Håkan

Mer om Håkan

Tillgänglighet

Håkan är tillgänglig för möten via:
Fysiskt möte på valfri platsDigitala mötenOnline mötenTelefonmöte

Kompetensområden

Coachande ledarskapLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbeteStress och stresshanteringSportklubb, ledarskapTeknik & konstruktionUtvecklingssamtalIT & telekomPresentationsteknik

Erfarenhet och utbildning

Jag har arbetat som tränare på alla nivåer inom fotbollen, från bredd till landslagsnivå. Jag har som huvudansvarig för en projektgrupp omarbetat Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning från 30 – 85 dagar och även själv varit författare inom vissa delar i tränarutbildningen. Jag har lärarerfarenhet från lågstadiet till universitetsnivå.

Mina erfarenheter från näringslivet kommer från försäkringsbranschen, en privat utbildningsfirma och senast som Vice VD på Sturebadet Health inom ett koncept som kallas CHR – Corporate Health Responsibility. Vilket är ett analysverktyg rörande humankapitalet, livsstilsfrågor och arbetsmiljö. Har vidareutbildat mig inom coachning till livscoach samt inom NLP.

Ett typiskt första möte

Mentorskapet bygger på en ”tvåsamhet” där båda parter bidrar. Kemin mellan mig som mentor och dig som kund är A & O, man måste som man uttrycker det inom coachingen kunna skapa ”rapport”. Man bör också ha en idé om vad mentorskapet ska leda till i form av mål. Om det känns rätt och om målen känns nåbara så ”börjar själva processen som kan se olika ut.