Lena Mangell

Mentor,psykolog,ledarutvecklare,psykoterapeut, Stockholm

Med mig som mentor får du en positiv, empatisk, närvarande, inlyssnande person, nyfiken på dig som person. Jag är kreativ och lösningsfokuserad och tror på att du som individ kan hitta dina vägar framåt med hjälp av ett professionellt bollplank och genom reflekterande samtal.

Jag är en mycket engagerad mentor, organisationspsykolog och ledarutvecklare sedan 30 år. Jag har jag en lång och djup erfarenhet av att professionellt möta tusentals människor i både uppgång och nedgång i alla sammanhang och branscher genom samtal och vetenskapliga metoder.

Mitt motto är "Utveckling genom reflektion och handling" – Det kommer dig till del genom att jag aktivt håller mig uppdaterad, följer forskningen och ligger på framkant med vad som händer inom internationell nivå inom mentorskap och coachning.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag kan stödja dig i ditt ledarskap, både du som är ny i rollen och du som har ett stort ansvar och känner dig ensam på toppen och behöver ett bollplank under konfidentiella former. I hela mitt liv har jag brunnit för och arbetat med att utveckla och stödja individer, grupper och organisationer i både kris och utveckling genom samtal och vetenskapliga metoder, det vill jag hjälpa dig med som mentor.

Några av de områden jag kan bidra med är; individuell ledarutveckling, ledningsgruppsfrågor, teamutveckling, förändringsarbete, karriärutveckling, personlig utveckling och fördjupad självinsikt, balans i livet frågor, personlighetstester, konflikthantering, livs&karriärutveckling, stress och utmattning, rådgivning och som professionellt bollplank.

Lenas erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Lena eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Lena

Mer om Lena

Tillgänglighet

Lena är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Politiskt styrda organisationerArbetsmiljö och hälsaUtvecklingssamtalOrganisationerManagement konsultingKarriärutvecklingKonflikthanteringRekryteringTeambuildingSjälvledarskapLedarskap i kristiderCV & jobbansökningarUppsägningStress och stresshanteringLedningsgruppsarbeteHuman Resource (HR)FörändringsledningKrishantering

Erfarenhet och utbildning

Legitimerad psykolog och psykoterapeut steg 1, både KBT och psykodynamiskt, samt organisationspsykolog.

Stor erfarenhet av ledarskapsfrågor som internkonsult (både i Sverige och internationellt) på Ericsson under 10 år

Psykologkonsult och ledarutvecklare i 20 år.

Arbete med chefer, ledare, VD, specialister, entreprenörer, HR i många branscher inom näringslivet både i Sverige och internationellt.
Arbete med toppolitiker i Riksdagen, Regeringskansliet och i landstinget, samt myndighetschefer och kommunchefer.

Erfarenhet av att bygga upp och utveckla ett internt karriärcenter (Ericsson) .

Utvecklade en metod för livs och karriärutveckling (Life&Career Map metoden) – prisat för sitt nytänkande inom personalutveckling.
Metoden är dokumenterad i böcker och jag bedriver utbildning i metoden.

Utbildad mindfulnessinstruktör och expert inom stress och utmattningssyndrom.

Skribent på ledarskapssajten Motivation.se, där jag bl.a. skriver om coachning, mentorskap, ledarskap, karriärutveckling, stress, personlig utveckling, mål och hälsa.

Erfarenhet av utbildning av chefer, ledare och HR i både mentorskap och coachning.

Erfarenhet av (European Mentoring and Coaching Council) ackrediterade coachutbildningar.

Ett typiskt första möte

Vid en första träff(fysiskt eller via FaceTime) berättar jag om hur jag arbetar och du berättar om vad du ser som dina utmaningar. Vi utgår alltid utifrån dina behov som adept.
Vad behöver du hjälp med?
Vad vill du uppnå?
Vilka utmaningar har du framför dig?
Vilka förväntningar har du på ett mentorskap?

Jag är ditt bollplank och anpassar mig efter dina behov.

Om du bor utanför Sverige eller långt från Stockholm använder jag digitala kanaler som tex skype, google hangouts,
Jag har kontor på Sibyllegatan i Stockholm.
Det första mötet är viktigt för att kunna planera hur vi ska arbeta tillsammans för att nå dit du vill. Trivs vi ihop och tror att vi tillsammans kan göra något bra, då är jag med glädje din mentor.