Lena Mangell

Mentor, psykolog, ledarutvecklare, psykoterapeut, Stockholm

Med mig som mentor får du en positiv, empatisk, närvarande, inlyssnande person, nyfiken på dig som person. Jag är kreativ och lösningsfokuserad och tror på att du som individ kan hitta dina vägar framåt med hjälp av ett professionellt bollplank och genom reflekterande samtal.

Jag är en mycket engagerad mentor, organisationspsykolog och ledarutvecklare sedan 30 år. Jag har jag en lång och djup erfarenhet av att professionellt möta tusentals människor i både uppgång och nedgång i alla sammanhang och branscher genom samtal och vetenskapliga metoder.

Mitt motto är "Utveckling genom reflektion och handling" – Det kommer dig till del genom att jag aktivt håller mig uppdaterad, följer forskningen och ligger på framkant med vad som händer inom internationell nivå inom mentorskap och coachning.

Referens från kund:
Lena är bra att prata med och jag är mycket nöjd:)

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag kan stödja dig i ditt ledarskap, både du som är ny i rollen och du som har ett stort ansvar och känner dig ensam på toppen och behöver ett bollplank under konfidentiella former. I hela mitt liv har jag brunnit för och arbetat med att utveckla och stödja individer, grupper och organisationer i både kris och utveckling genom samtal och vetenskapliga metoder, det vill jag hjälpa dig med som mentor.

Några av de områden jag kan bidra med är; individuell ledarutveckling, ledningsgruppsfrågor, teamutveckling, förändringsarbete, karriärutveckling, personlig utveckling och fördjupad självinsikt, balans i livet frågor, personlighetstester, konflikthantering, livs & karriärutveckling, stress och utmattning, rådgivning och som professionellt bollplank.

Lenas erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Lena Kontakta Lena

Mer om Lena

Tillgänglighet

Lena är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenFysiskt möte på valfri platsTelefonmöte

Kompetensområden

Arbetsmiljö och hälsaCV & jobbansökningarFörändringsledningHuman Resource (HR)KarriärutvecklingKonflikthanteringKrishanteringLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteManagement konsultingOrganisationerPolitiskt styrda organisationerRekryteringSjälvledarskapStress och stresshanteringTeambuildingUppsägningUtvecklingssamtal

Erfarenhet och utbildning

Legitimerad psykolog och psykoterapeut steg 1, både KBT och psykodynamiskt, samt organisationspsykolog.

Stor erfarenhet av ledarskapsfrågor som internkonsult (både i Sverige och internationellt) på Ericsson under 10 år

Psykologkonsult och ledarutvecklare i 20 år.

Arbete med chefer, ledare, VD, specialister, entreprenörer, HR i många branscher inom näringslivet både i Sverige och internationellt.
Arbete med toppolitiker i Riksdagen, Regeringskansliet och i landstinget, samt myndighetschefer och kommunchefer.

Erfarenhet av att bygga upp och utveckla ett internt karriärcenter (Ericsson) .

Utvecklade en metod för livs och karriärutveckling (Life&Career Map metoden) – prisat för sitt nytänkande inom personalutveckling.
Metoden är dokumenterad i böcker och jag bedriver utbildning i metoden.

Utbildad mindfulnessinstruktör och expert inom stress och utmattningssyndrom.

Skribent på ledarskapssajten Motivation.se, där jag bl.a. skriver om coachning, mentorskap, ledarskap, karriärutveckling, stress, personlig utveckling, mål och hälsa.

Erfarenhet av utbildning av chefer, ledare och HR i både mentorskap och coachning.

Erfarenhet av (European Mentoring and Coaching Council) ackrediterade coachutbildningar.

Ett typiskt första möte

Vid vårt första möte (fysiskt eller via FaceTime) berättar jag om hur jag arbetar och du berättar om vad du ser som dina utmaningar. Vi utgår alltid utifrån dina behov som adept.
Vad behöver du hjälp med?
Vad vill du uppnå?
Vilka utmaningar har du framför dig?
Vilka förväntningar har du på ett mentorskap?

Jag är ditt bollplank och anpassar mig efter dina behov.

Om du bor utanför Sverige eller långt från Stockholm använder jag digitala kanaler som tex skype, google hangouts,
Jag har kontor på Sibyllegatan i Stockholm.
Det första mötet är viktigt för att kunna planera hur vi ska arbeta tillsammans för att nå dit du vill. Trivs vi ihop och tror att vi tillsammans kan göra något bra, då är jag med glädje din mentor.