Se filmen
star 10/10

Lotte Kolare

Mentor, entreprenör och förändringsledare, Malmö

Jag är ekonomen som, tack vare min långa chefserfarenhet, vet att för att sista raden skall bli bra är det inte siffrorna som räknas- det är individen, människan, resan vi gör tillsammans. Välmående människor är nyckeln till lönsamma verksamheter därför arbetar jag med att hjälpa verksamheter utvecklas genom människorna i dem.
Som mentor är jag ditt stöd, samtalspartner och din följeslagare från nuvarande läge till önskat läge. Jag lyssnar ställer fördjupande frågor och tillsammans sätter vi upp realistiska mål i syfte att åstadkomma positiv förändring för dig och din situation. Du bestämmer samtalsämne, vi utgår från ditt perspektiv och de ämnen du vill diskutera.

Referens från kund:
Mycket givande!

Så här kan jag hjälpa dig:
Är du en ledare som tappat glöd eller en chef som behöver stöd? Behöver du som entreprenör stöd för att nå nästa nivå i ditt företag?
Som mentor hjälper jag dig som är:
- chef och vill ha en samtalspartner att bolla dina dagliga utmaningar med för att få nya perspektiv.
- chef och behöver stöd i din vardag för att fungera bättre i din roll.
- entreprenör som vill starta eller utveckla din verksamhet.

Jag är ditt stöd i vardagen, en utomstående att prata med om dina chefs- och ledarskapsutmaningar, och jag arbetar gärna med dig som genomgår någon form av förändring i ditt arbetsliv. Genom strukturerade samtal och konkreta strategier tacklar vi dina utmaningar tillsammans.

Lottes erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1500 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Lotte Kontakta Lotte

Mer om Lotte

Tillgänglighet

Lotte är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Politiskt styrda organisationerStyrelsearbeteArbetsmiljö och hälsaLedarskap större arbetsplatsUtvecklingssamtalOrganisationerArbetsrättKarriärutvecklingJämställdhetKonflikthanteringProjektledningRekryteringEntreprenörskap & Starta bolagTeambuildingAdministrationSportklubb, ledarskapLedarskap i kristiderUppsägningLedningsgruppsarbeteStress och stresshanteringMissbruk t.ex alkohol, läkemedel, drogerPresentationsteknikCoachande ledarskapTalarträning

Erfarenhet och utbildning

Grunden i mitt arbete som mentor bygger jag på min långa erfarenhet som chef och entreprenör samt på min teoretiska utbildning jag har i botten som jag utvecklar kontinuerligt. Jag har under många år själv arbetat som mellanchef, varit enhetschef och regionchef. Jag har arbetat både i privata och statliga företag och haft kommuner som kunder. Som mest har jag haft 100 medarbetare att ta ansvar för.
Jag har egen erfarenhet av att starta och driva företag men arbetar också med att stötta andra som vill starta eller utveckla sitt företag. Jag är utbildad ekonomi inriktad mot organisation och är väldigt intresserad av människor, har utbildningar inom psykologi, steg ett i KBT och är licensierad mental tränare. Mina samlade erfarenheter ger mig förståelse för olika branscher, organisationer och arbetsroller. Jag arbetar med förändringsledning för människor, team och verksamheter. Mitt arbete innefattar mentorskap, karriärvägledning, chefs- och medarbetarstöd, arbetshälsa, konflikthantering, och entreprenörskap.

Ett typiskt första möte

Är du intresserad börjar vi med ett möte, gärna på ett café eller digital, du bestämmer hur vi ses. Vi stämmer av vilka frågor som du vill hitta lösningar på och vi ser om vi passar varandra. Känns att bra så sätter vi upp riktlinjer för vårt mentorskap.
Grunden för mentorskapet är att vi träffas en gång per månad. Är du chef som behöver stöd för att fungera bättre i vardagen så träffas vi oftare till att börja med. Befinner du dig i Skåne kan vi träffas vi på en plats nära dig, befinner du dig utanför Skåne så tar vi möte digital via Skype eller liknande.