Mattias Wikman

Mentor/affärsförbättrare/investerare, Stockholm

Det jag gör är att hjälpa andra med att göra det tydligt vad de ska göra och se till att ta sig förbi hinder genom att dela mina erfarenheter och kunskaper som sträcker sig från att vara ledare i stora globala IT bolag som IBM, Lenovo och CGI till att driva mindre egna bolag. Idag driver jag egna bolag, gör investeringar och är mentor för entreprenörer till ledare på börsnoterade bolag. Jag vill och kan hjälpa andra bli bättre helt enkelt, det är vad jag är riktigt bra på som mentor.
Mig vänder du dig till för att få råd med att bygga bolag, ledarskapsfrågor, tydlighet i mål/vision och ha kul på resan dit :-)

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag hjälper dig att sortera fram vad som är viktigast för dig och vad du ska vara fokuserad på.
Vi ser till att skapa en plan och jobbar tillsammans att få dig engagerad på vad som är viktigt och samtidigt se till att du har kul på vägen.
Då jag har en bra bredd och förståelse för hur företag fungerar, allt från vikten av budgetarbete och struktur till styrkan av en bra organisation och bra (och dåligt) ledarskap. För mig innebär det att vara ledare är att kunna leda sig själv så utgångspunkten är just där, hos dig.

Mina erfarenheter från att jobba i stora bolag och att köra egna bolag, med alla möjligheter och utmaningar de båda varianterna har, gör att jag kan ge mycket till entreprenörer och ledare. Jag ser till att vi båda är överens om helheten och kan snabbt bilda mig en förståelse om dig och de utmaningar som du har.

Mattias erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Mattias eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Mattias

Mer om Mattias

Tillgänglighet

Mattias är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Entreprenörskap & Starta bolagFörhandlingsteknikIT & telekomLedarskap större arbetsplatsUtvecklingssamtalOrganisationerKarriärutvecklingProjektledningOffentlig sektor (upphandling)RetorikTeambuildingFinansiering av bolagLedarskap i kristiderModeratorLedningsgruppsarbeteFörsäljning, ledarskap och planeringFörsäljning, praktiskt utförandeFastighetsförvaltning, bygg & anläggningPresentationsteknik

Erfarenhet och utbildning

Har varit kundansvarig för större kunder under flertalet år när jag varit anställd hos globala IT företag som IBM, Lenovo och Logica/CGI.
Lett flertalet team och ansvarat för komplexa affärer vilket har varit riktigt kul och gett mig en bra bredd och förståelse för människor och att hitta lösningar. Efter att varit inom storbolagsvärlden under lång tid har jag kört ett antal egna företag inom olika branscher. Vissa har gått bra andra mindre bra vilket har varit en av mina bästa utbildningar. Jag har även genomfört försäljning av eget bolag till noterat bolag vilket var en intressant resa.

Utbildad inom ledarskap, sälj, coach och företagande. Jo, jag har mentorerat flera tidigare entreprenörer, högt uppsatta ledare och varit med i Almis mentorprogram.

Ett typiskt första möte

Första möte som kan ra digital eller fysiskt, då är det viktigast att vi prata öppet och skapa en relation till varandra vilket oftast görs relativt snabbt. Jag kommer ställa ett antal frågor för att lyssna och förstå vad du behöver hjälp med. Känner vi att det är en bra match mellan oss och vi båda får en go känsla i magen så bestämmer vi hur samarbetet ska fungera.