Per Appelquist

Försäljningsdirektör & mediaentreprenör, Stockholm

Jag har arbetat med TV i över 30 år, som forskningsingenjör, utvecklingschef, VD och konsult. Mina konsultuppdrag har handlat om verksamhetsutveckling, start av ny verksamhet, nya bolag och ny teknik. Jag har stor erfarenhet från såväl public service, betal-TV, nätoperatörer och teknikleverantörer. Jag har varit djupt involverad i flera start up projekt, från idéstadiet, framtagande av affärsplaner, sökande av finansiering, verksamhetsplanering, organisationsplanering, teknik- och IT-lösning, rekrytering och projektledning fram till lansering. Projekten har var för sig krävt och vunnit finansiering av i storleksordningen 40 - 150 milj. €. Större delen av min yrkeskarriär har jag varit verksam inom media och då speciellt med inriktning på ny teknik och nya tjänster. Den senare halvan som egen, med uppdrag i Sverige, Norden, Europa och Afrika. Jag började med forskning och utveckling för sändning av radio och TV hos SR/SVT, gick över till strategi för nya tjänster och vidare till att starta upp TV-kanaler och betal-TV operatörer. Min roll i sådana start-upp-projekt har varit att ta fram affärsplaner, teknisk-/IT-plattform samt projektleda uppbyggnad och lansering. Min första kontakt med Afrika som projektledare för en betal-TV lansering 2009 gjorde stort intryck på mig och jag har efter det konsekvent sökt mig tillbaka. Sedan årsskiftet har jag tagit på mig försäljningsansvar för hela SubSahara för Conax, som är marknadsledande inom "content security" för rörlig bild. Sedan många år är jag initiativtagare och medarrangör till Spelplanen - ett årligt branschseminarium om framtiden för TV.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag är ett bollplank för dig som vill starta ny verksamhet eller är mitt inne i ett uppstartsprojekt eller förändringsprojekt. Eller om du vill göra affärer i Afrika och vill prata med en svensk med erfarenhet därifrån. Du kanske är ingenjör/tekniker verksam inom media och behöver prata med någon som varit i liknande situation.

Pers erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1250 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Per eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Per

Mer om Per

Tillgänglighet

Per är tillgänglig för möten via:
TelefonmöteDigitala mötenOnline mötenFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Entreprenörskap & Starta bolagFörsäljning, praktiskt utförandeInternationell verksamhetIT & telekomOrganisationerProjektledningTeknik & konstruktionLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbeteLedarskap i kristider

Erfarenhet och utbildning

Försäljningsdirektör Afrika för Conax 2016 -
Konsult i eget bolag 1999 - 2015
VD, Senda i Sverige AB (Idag Boxer TV) 1998
Utvecklingsdirektör/Utvecklingschef SVT 1988-1997
Forskningsingenjör SR 1986-1987
Chalmers Civ.Ing E 1986
SAAB Space AB Utvecklingsingenjör 1980 - 1986

Ett typiskt första möte

Första mötet handlar om att känna efter om vi är rätt personer för varandra. Ska det fungera bra måste det kännas rätt. Jag vill veta vem du är, vad du håller på med och vad du vill ha ut av att träffa mig. Du kan fråga mig om samma sak. Det kommer alltså att handla om att lära känna varandra och att pejla vad du kan få ut av mig. Tycker du att det känns bra kan vi planera hur och när vi ska träffas framöver.