Petra Westerberg

Erfaren chef och kommunikationsexpert, Stockholm

Jag har valt att vara mentor för att jag tycker om att hjälpa andra att utvecklas. Nyfikenhet och engagemang är utpräglade egenskaper hos mig. Jag lever också efter grundvärderingen att alla människor har inneboende förmågor, det gäller bara att identifiera dem och hitta rätt sammanhang att utvecklas i. Jag har en extra teoretisk tyngd i ledarskaps- och kommunikationsfrågor men i mina olika yrkesroller har jag hanterat utmaningar inom alltifrån verksamhetsutveckling, marknadsföring och personalfrågor till administration och ekonomi.

Så här kan jag hjälpa dig:
Ditt nuläge och de utmaningar du har i din arbetssituation är det centrala i vår mentorsdialog. Kanske behöver du komma vidare genom att utvecklas i eller utanför din nuvarande roll. Du kanske står inför att anta en ledande roll eller så är du chef idag med de utmaningar det för med sig. Du kanske behöver stöd i specifika ledarskapssituationer eller hitta sätt att utveckla din kommunikativa förmåga. Genom att lyssna på dina behov lägger vi ett gemensamt pussel och hittar bitarna och verktygen som behövs för att tackla din nuvarande situation eller komma vidare och hitta vägen framåt.

Petras erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Petra eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Petra

Mer om Petra

Tillgänglighet

Petra är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenOnline mötenTelefonmöte

Kompetensområden

Coachande ledarskapKarriärutvecklingLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbeteLedarskap i kristiderFörändringsledningSjälvledarskapFörsäljning, ledarskap och planeringInternationell verksamhetMarknadsföring (PR, media)OrganisationerRetorikPolitiskt styrda organisationerProjektledningStyrelsearbeteVarumärkenEffektivare mötenAdministrationTeambuildingKrishantering

Erfarenhet och utbildning

Min yrkesmässiga branscherfarenhet sträcker sig från såväl privat, som offentlig till ideell sektor. Jag har haft roller som kommunikationschef, marknadschef och verksamhetschef samt deltagit i ledningsgruppsarbete. Jag har också mångårig erfarenhet av att arbeta som projektledare där utmaningen varit att leda utan att vara chef. I min nuvarande roll som senior konsult i eget företag utbildar jag i ledarskap och kommunikation, erbjuder rådgivning och genomför interimsuppdrag som chef. I grunden är jag utbildad i kommunikationsvetenskap. Jag är också utbildad handledare i utvecklande ledarskap (UL, Försvarshögskolan).

Ett typiskt första möte

Under det första mötet med mig identifierar vi dina förväntningar på vår mentorsrelation och vad du behöver för att få ut det bästa av vår tid tillsammans. Ett bra sätt att börja brukar vara att identifiera ditt nuläge och om det finns något i nuläget som du önskar utveckla eller förändra. Utifrån dina önskemål försöker vi identifiera målbilder och ett önskat framtida läge, samt hinder och resurser för att ta dig dit du vill.