Petra Willner

Erfaren chef och kommunikationsexpert, Stockholm

Jag har valt att vara mentor för att jag tycker om att hjälpa andra att utvecklas. Nyfikenhet och engagemang är utpräglade egenskaper hos mig. Jag lever också efter grundvärderingen att alla människor har inneboende förmågor, det gäller bara att identifiera dem och hitta rätt sammanhang att utvecklas i. Jag har en extra teoretisk tyngd i ledarskaps- och kommunikationsfrågor men i mina olika yrkesroller har jag hanterat utmaningar inom alltifrån verksamhetsutveckling, marknadsföring och personalfrågor till administration och ekonomi.

Referens från kund:
Bra andra möte! Petra är så proffsig som det bara går att vara.

Så här kan jag hjälpa dig:
Ditt nuläge och de utmaningar du har i din arbetssituation är det centrala i vår mentorsdialog. Kanske behöver du komma vidare genom att utvecklas i eller utanför din nuvarande roll. Du kanske står inför att anta en ledande roll eller så är du chef idag med de utmaningar det för med sig. Du kanske behöver stöd i specifika ledarskapssituationer eller hitta sätt att utveckla din kommunikativa förmåga. Genom att lyssna på dina behov lägger vi ett gemensamt pussel och hittar bitarna och verktygen som behövs för att tackla din nuvarande situation eller komma vidare och hitta vägen framåt.

Petras erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Petra Kontakta Petra

Mer om Petra

Tillgänglighet

Petra är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Internationell verksamhetPolitiskt styrda organisationerVarumärkenStyrelsearbeteLedarskap större arbetsplatsMarknadsföring (PR, media)OrganisationerKrishanteringKarriärutvecklingProjektledningRetorikTeambuildingSjälvledarskapAdministrationLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteEffektivare mötenFörsäljning, ledarskap och planeringCoachande ledarskapFörändringsledning

Erfarenhet och utbildning

Min yrkesmässiga branscherfarenhet sträcker sig från såväl privat, som offentlig till ideell sektor. Jag har haft roller som kommunikationschef, marknadschef och verksamhetschef samt deltagit i ledningsgruppsarbete. Jag har också mångårig erfarenhet av att arbeta som projektledare där utmaningen varit att leda utan att vara chef. I min nuvarande roll som senior konsult i eget företag utbildar jag i ledarskap och kommunikation, erbjuder rådgivning och genomför interimsuppdrag som chef. I grunden är jag utbildad i kommunikationsvetenskap. Jag är också utbildad handledare i utvecklande ledarskap (UL, Försvarshögskolan).

Ett typiskt första möte

Under det första mötet med mig identifierar vi dina förväntningar på vår mentorsrelation och vad du behöver för att få ut det bästa av vår tid tillsammans. Ett bra sätt att börja brukar vara att identifiera ditt nuläge och om det finns något i nuläget som du önskar utveckla eller förändra. Utifrån dina önskemål försöker vi identifiera målbilder och ett önskat framtida läge, samt hinder och resurser för att ta dig dit du vill.