Pia Ståhl

Förändringsledare & Mentor, Stockholm

Med förmånen att ha haft ett långt arbetsliv bakom mig har jag också haft förmånen att prova många olika branscher och olika positioner, som har gett mig en bred erfarenhet av ledarskap, medarbetarskap och organisationer.

Jag har alltid varit nyfiken och velat lära och förstå mer och har sökt ”det goda ledarskapet” i de chefer jag själv haft genom åren. Och ibland tror jag helt uppriktigt att jag haft några av de sämsta och några av de bästa! Men det var framför allt mina egna år som chef och ledare som gav mig djupa insikter om att det fattades något i den vedertagna cocktailen av ledarskapsteorier, modeller och metoder.

Att det här fanns en lucka som handlade om verklig förståelse. Insikt och förståelse. Och att den luckan var relativt generell. Jag arbetar sedan ett antal år på att fylla den.

Så här kan jag hjälpa dig:
Som mentor jobbar jag framför allt med förändringsprocesser, med det egna ledarskapet och individuell utveckling, oavsett vad du har för roll i ditt yrkesliv. Det är, enligt mig, där förändringen måste starta. Inte i nya marknads- affärs- och expansionsplaner. Jag kan hjälpa dig att hitta nya perspektiv och hitta kraft och riktning.

Ett mentorskap är för dig som vill utvecklas över tid och är beredd att göra det som ska göras.

Pias erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1900 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Pia Kontakta Pia

Mer om Pia

Tillgänglighet

Pia är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Arbetsmiljö och hälsaLedarskap större arbetsplatsUtvecklingssamtalKonflikthanteringKarriärutvecklingTeambuildingModeratorLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteStress och stresshanteringFörsäljning, ledarskap och planeringCoachande ledarskapHuman Resource (HR)

Erfarenhet och utbildning

Har en mångårig bakgrund som chef och ledare i flera olika branscher, erfarenhet som internkonsult inom organisation- och teamutveckling, har lång erfarenhet som mentor till ledare från linjechefer till Executive management. Är utbildad i faciliterande ledarskap av UK baserade Questions of Difference.

2011 var jag semifinalist i Årets Ledarutvecklare. 2016 blev jag Årets Mentor för Almi Stockholm

Ett typiskt första möte

Första mötet handlar om att etablera kontakt och lära känna varandra och framförallt för dig att få en möjlighet att utforska om du tror att jag är den som kommer att kunna hjälpa dig framåt.
Vi fokuserar förstås på dig och du får berätta för mig vad du står inför för utmaningar och vad du behöver assistans med. Det är förstås viktigt att vi sätter upp riktlinjer och en plan för hur vi ska jobba tillsammans, oavsett om det är ett mentorskap eller en rådgivning i något specifikt ärende. Väl mött!