Remy Nilson

Senior Rådgivare, Stockholm

Jag brinner för att utveckla människor. Men det tog tid att komma dit. Började som journalist. Me, myself and I. Men tiden på Expressen förlöste mig. Bytte sida - blev marknadsdirektör för ATG. Fick ansvar för paketering och människor. Lockades åter till journalistiken, blev sportchef på SVT - mitt i en gigantisk förändring av pubic service. Jag insåg snart att få vara med och utveckla andra människor var livets krydda. Lockades tillbaka till ATG som VD. Ledde i åtta år ett 15-miljardersföretag, styrt av staten, ägt av en folkrörelse och i stenhård konkurrens på en marknad präglad av "Vilda Västern". Den mixen har också påverkat och utvecklat mig.
I dag är jag framför allt med och driver ett fantastiskt VD-nätverk, Center for Higher Ambition Leadership, med bas i Harvard Business School men med förgrening till Europa och Chalmers i Göteborg. "Mission before Vision, Walk the Talk and It´s all about people" är ledord jag försöker leva upp till varje dag.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag är bäst på att få 1 krona att bli 1,50 kr. Inte att reducera den till 75 öre. Jag är helt upptagen av att det är människor och deras relationer som utvecklar företag, inte i första hand organisationer och strukturer. Jag är duktig på kommunikation och paketering. Om du vill bolla tankar kring starka idéer/produkter/tjänster som kanske inte riktigt lyfter och samtidigt, eller, vill utveckla ditt ledarskap och förmågan till teambuildning, så kan jag kanske ha något att bidra med. Men jag brukar kunna - och vilja - sätta mig in i det mesta...

Remys erbjudanden

Mentorskap månadsvis 2400 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du avslutar mentorskapet själv på Mina sidor.

Har du frågor till Remy eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Remy

Mer om Remy

Tillgänglighet

Remy är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Ledarskap större arbetsplatsMarknadsföring (PR, media)KrishanteringJämställdhetTeambuildingFinansiering av bolagLedningsgruppsarbeteFörsäljning, ledarskap och planering

Erfarenhet och utbildning

Jag ville egentligen bli lärare och har en fil kand i historia och statskunskap. Men sommarjobb ledde till journalistiken och via Arvika Nyheter hamnade jag på Expressen 1977. Toppade det med ett år som USA-korrespondent innan jag blev marknadsdirektör på ATG 1983. Stortrivdes men blev utmanad av frågan "Vill du vara med och förändra Sveriges Televsion?". Det blev sex krävande och härliga år under starkt och utvecklande kvinnligt ledarskap som gjorde mig mogen att komma tillbaka och slutligen bli VD för ATG 2004. Jag har numera erfarenhet av statliga bolag, privata bolag, stora och små ideella organisationer, internationella organisationer,nationella och internationella VD-nätverk med mera. Jag är också mentor på IFL och har bland annat haft förmånen att som adept ha VDn på Teach for Sweden, Ida Karlberg Granlund, som 2016 utsågs till "Årets ledareutvecklare i Sverige " av tidningen Chef.

Ett typiskt första möte

Som du redan förstått är jag starkt socialt intresserad och en utveckling mellan oss hänger mycket på den relation vi skapar. Därför börjar jag gärna med ett avslappnat socialt möte där vi känner på varandra och diskuterar hur vi eventuellt vill gå vidare. Inga krav från start alltså, men blir vi överens sätter vi upp en målbild.