Remy Nilson

Senior Rådgivare, Stockholm

Jag brinner för att utveckla människor. Men det tog tid att komma dit. Började som journalist. Me, myself and I. Men tiden på Expressen förlöste mig. Bytte sida - blev marknadsdirektör för ATG. Fick ansvar för paketering och människor. Lockades åter till journalistiken, blev sportchef på SVT - mitt i en gigantisk förändring av pubic service. Jag insåg snart att få vara med och utveckla andra människor var livets krydda. Lockades tillbaka till ATG som VD. Ledde i åtta år ett 15-miljardersföretag, styrt av staten, ägt av en folkrörelse och i stenhård konkurrens på en marknad präglad av "Vilda Västern". Den mixen har också påverkat och utvecklat mig.
I dag är jag framför allt med och driver ett fantastiskt VD-nätverk, Center for Higher Ambition Leadership, med bas i Harvard Business School men med förgrening till Europa och Chalmers i Göteborg. "Mission before Vision, Walk the Talk and It´s all about people" är ledord jag försöker leva upp till varje dag.

Så här kan jag hjälpa dig:
Jag är bäst på att få 1 krona att bli 1,50 kr. Inte att reducera den till 75 öre. Jag är helt upptagen av att det är människor och deras relationer som utvecklar företag, inte i första hand organisationer och strukturer. Jag är duktig på kommunikation och paketering. Om du vill bolla tankar kring starka idéer/produkter/tjänster som kanske inte riktigt lyfter och samtidigt, eller, vill utveckla ditt ledarskap och förmågan till teambuildning, så kan jag kanske ha något att bidra med. Men jag brukar kunna - och vilja - sätta mig in i det mesta...

Remys erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
2400 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Remy Kontakta Remy

Mer om Remy

Tillgänglighet

Remy är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

Ledarskap större arbetsplatsMarknadsföring (PR, media)KrishanteringJämställdhetTeambuildingFinansiering av bolagLedningsgruppsarbeteFörsäljning, ledarskap och planering

Erfarenhet och utbildning

Jag ville egentligen bli lärare och har en fil kand i historia och statskunskap. Men sommarjobb ledde till journalistiken och via Arvika Nyheter hamnade jag på Expressen 1977. Toppade det med ett år som USA-korrespondent innan jag blev marknadsdirektör på ATG 1983. Stortrivdes men blev utmanad av frågan "Vill du vara med och förändra Sveriges Televsion?". Det blev sex krävande och härliga år under starkt och utvecklande kvinnligt ledarskap som gjorde mig mogen att komma tillbaka och slutligen bli VD för ATG 2004. Jag har numera erfarenhet av statliga bolag, privata bolag, stora och små ideella organisationer, internationella organisationer,nationella och internationella VD-nätverk med mera. Jag är också mentor på IFL och har bland annat haft förmånen att som adept ha VDn på Teach for Sweden, Ida Karlberg Granlund, som 2016 utsågs till "Årets ledareutvecklare i Sverige " av tidningen Chef.

Ett typiskt första möte

Som du redan förstått är jag starkt socialt intresserad och en utveckling mellan oss hänger mycket på den relation vi skapar. Därför börjar jag gärna med ett avslappnat socialt möte där vi känner på varandra och diskuterar hur vi eventuellt vill gå vidare. Inga krav från start alltså, men blir vi överens sätter vi upp en målbild.