Roger Neckelius

Global CIO och Förändringsledare, Stockholm

Med mig som mentor får du en person som tycker om utmaningar, är öppen och drivande i förändringsarbeten. Min erfarenhet som kommer dig till del, hämtar jag från roller som tidigare IKEA CIO och VD för IKEA IT och som förändringsledare för att bygga upp en global IT organisation och som ledare för ca 1000 personer. Min erfarenhet kommer från att verka i en global miljö med stark företagskultur, fokus på medarbetare, enkelhet och kostnadsmedvetande.

Så här kan jag hjälpa dig:
Är du en person som står inför större förändringar tex införande av nya IT lösningar eller omorganisationer i en global miljö vill jag gärna hjälpa dig att undvika eventuella problem.
Jag delar med mig och ökar förståelsen för vad som krävs av en ledare och chef i en multi-kulturell och global organisation. Jag stöttar dig i din utmaning och din roll som förändringsledare.
Mitt primära uppdrag är att lyssna på dig och när det passar också dela med mig av både misstag och lyckade exempel, för dig att bedöma hur dessa erfarenheter kan hjälpa dig.
Du ställer frågorna och leder våra diskussioner kring de ämnen som du anser vara viktiga för din utveckling och utmaning.

Rogers erbjudanden

Mentorskap månadsvis 1900 kr/månad

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du avslutar mentorskapet själv på Mina sidor.

Har du frågor till Roger eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Roger

Mer om Roger

Tillgänglighet

Roger är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

IT & telekomStyrelsearbeteLedarskap större arbetsplatsOrganisationerKrishanteringKarriärutvecklingProjektledningAdministrationSystemintegration, programutvecklingModeratorLedningsgruppsarbeteDigitaliseringCoachande ledarskap

Erfarenhet och utbildning

30 års erfarenhet av att jobba i en internationell miljö i flera olika ledande befattningar huvudsakligen inom administration och organisationsutveckling.
Tidigare IKEA CIO och VD för IKEA IT.
Förändringsarbete byggt upp en global IT organisation och chef för c.a. 1000 personer.
Erfarenhet av att driva större program och projekt (mer än 350 MSEK i budget) vid införande av nya IT stöd.
Chef och ledare utomlands (13 år) i Japan, Schweiz och Ryssland.
Styrelse erfarenhet både som ordförande och ledamot.
Utbildning inom system- och programutveckling.

Ett typiskt första möte

Jag ser fram emot att träffa dig i ett första möte för att känna oss för om vi har förutsättningar för att jobba bra tillsammans och att du kan få förtroende för mig och min erfarenhet. Om det känns bra gör vi tillsamman en första plan för hur vi går vidare. Vi bör också bli överens om arbetsformer, förväntningar och riktlinjer för vårt samarbete. Eftersom allt handlar om dig och din utveckling är det också bra om du har en tydlig tanke om vad du vill få ut av mitt mentorskap.