Thomas Kanger
Journalist, utbildare, författare, StockholmUnder 20 år har jag vidareutbildat yrkesverksamma journalister och redaktionella ledare utomlands, framför allt inom TV. Inriktningen har varit att hjälpa dem att höja nivån och förbättra samarbetet i den journalistiska produktionsprocessen. Jag har gått in i hela produktionsledet - från idé, research, foto, intervjuer, manus, redigering fram till presentation. Kraven på multikompetens har ökat snabbt i en föränderlig TV-värld där alla medarbetare måste förstå vikten av samarbete och god ledning. Mitt arbete har kombinerat ren utbildning med att vara coach och mentor till redaktionella medarbetare.
Jag är gift och bor i en bostadsrätt i Nacka samt emellanåt i Hanoi. Mera yviga fritidsintressen än att måla och läsa avstår jag numera ifrån efter ett stort antal benbrott.
Så här kan jag hjälpa dig:
Jag kan hjälpa journalister och ledare inom media och andra företag som använder rörlig bild som kommunikationsmedel att utveckla sig inom sitt yrke.
Det handlar om att tydliggöra sin roll i kollektivet och se sina egna svagheter och styrkor i professionen. Jag erbjuder kortare rådgivning eller längre mentorskap.
Thomas erbjudanden
Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.
Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.
Har du frågor till Thomas Kontakta Thomas
Mer om Thomas
Tillgänglighet
Thomas är tillgänglig för möten via:Kompetensområden
Erfarenhet och utbildning
Min egen erfarenhet av journalistiken är lång: Frilans sedan 1982, de första tio åren som skrivande journalist, först med VLT och sedan Aftonbladet som främsta tidningar. Därefter var jag knuten i nästan tio år till TV4:s Kalla fakta, sedan som fristående producent på SvT:s Dokument inifrån. Min viktigaste produktion är ”Stulen barndom”, programmet om övergreppen på barnhemsbarnen som ledde till upprättelse och ekonomisk ersättning till tusentals offer.
Kurserna i journalistisk produktion och redaktionell utveckling har i huvudsak bedrivits i Vietnam och tidigare i Palestina. Fojo har varit min viktigaste uppdragsgivare i det arbetet. Jag har även varit huvudlärare i TV-kunskap på JMK, Stockholms universitet.
Jag har skrivit tolv böcker, publicerade på Norstedts, Bonniers och Ordfront. Sju av dem är deckare och fem är sakprosa. Den senaste är en handbok: Göra TV, helt enkelt (Ordfront 2016). Därtill driver jag ett e-boksförlag med flera framgångsrika deckarförfattare på publiceringslistan. Se förlagets hemsida mailinh.se och även min egen hemsida kanger.se.
Ett typiskt första möte
Vi träffas på ett ställe där vi kan diskutera dina behov och önskemål, det kan vara på en arbetsplats eller på ett mera neutralt ställe. Kanske tittar vi på någon av de produktioner som du eller dina medarbetare har gjort. Med detta och dina önskemål som utgångspunkt ger jag förslag på vad jag kan bidra med.