Thomas Sturesson

Journalist, ledare och entreprenör, Stockholm

Under en period i slutet av 80-talet dränerade nystartade TV 3 Sveriges Radio på rutinerade sportmedarbetare och ett behov att fylla luckorna uppstod. Uppdraget att rekrytera och utbilda en ny generation sportkommentatorer gick till mig. Förmågor som idag dominerar sport i TV och radio. Inget har givit mig så mycket tillbaka som att se andra växa och bli duktiga yrkesmänniskor. Det är skälet till att jag erbjuder dig mina tjänster som mentor.

Med lång erfarenhet inom mediejournalistik och företagsledning, som producent, projektledare, programledare, mellanchef, VD, entreprenör och diverse styrelseuppdrag har jag skaffat mig ett brett och stort praktiskt kunnande inom allt från nystart av företag, utveckling av befintliga och framtida affärer, förhandlingar, personalfrågor, karriärplanering, styrelsearbete till rena produktionsfrågor. Detta vill jag gärna dela med mig av.

Jag har genom åren varit med och startat egna- och andras bolag, sålt av hela- och delar av bolag och utvecklat verksamheter från noll till 120 miljoners omsättning, har stor vana av att ta fram underlag till styrelser för beslut, jobbat med strategiska dokument och genomfört beslutade förändringar.

Drivit och genomfört stora utvecklingsprojekt och organisationsförändringar när så krävts och har stor vana av att sitta i förhandlingar, köpa och sälja rättigheter- och program.

Som journalist är jag dessutom väl förtrogen med och kan det mediala spelet.

Så här kan jag hjälpa dig:
Är du mitt inne i karriären? I en process av egenutveckling men inte riktigt vet vilka vägval du ska göra? Då är det skönt att ha en erfaren person att bolla tankar med, en person som redan begått alla de misstag som du nu slipper göra. Sitter du i en organisation som inte riktigt fungerar som du vill? Jag kan hjälpa dig nysta i de ändar som kan få allt på rätt köl. Tycker du att din arbetsgivare inte värderar dina tjänster och arbetsinsats fullt ut eller till och med medvetet låter mindre erfarna medarbetare gå före dig i karriären. Vad kan du göra? Låt mig hjälpa dig få ett grepp om din situation. Eller har du fastnat i ekorrhjulet och behöver en knuff för att komma vidare, hör av dig till mig så löser vi uppgiften.

Kompetensområden:
Administration Entreprenörskap (starta bolag, finansiering ...) Försäljning, ledarskap och planering Ledarskap, på liten arbetsplats Ledningsgruppsarbete Projektledning Sportklubb, ledarskap Styrelsearbete, journalistik och medier

Branscherfarenhet
Media, Informations- och kommunikationsverksamhet, Kultur, nöje och fritid, Sport.

Thomas erbjudanden

Privatperson som söker en mentor som sin personliga rådgivare, bollplank och mentor för sin egen utveckling som medarbetare, entreprenör eller för sin personliga utveckling
1500 kr/månad

Ibland så löser man sina utmaningar och får svar på sina frågor vid ett eller två möten, men ofta använder man en mentor under en längre tid. Att ha en mentor är utvecklande och mycket vanligt nuförtiden. Vi har alla behov av ett bollplank, en rådgivare för att diskutera vår personliga utveckling, konflikter i arbetslivet eller för utvecklas i våra yrkesroller och det gäller såväl chefer som medarbetare. Det kan också handla om andra frågor som vi har svårt att reda ut själva. Ett möte är i normalfall 90 minuter per möte. Mellan mötena sker kommunikationen via e-post och /eller telefon med mentor. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer. Är du privatperson och väljer att betala månadsvis för ett mentorskap, själv, väljer du denna tjänst. Betalningen görs var 30:e dag och betalningen sker via det kreditkort som du registrerar när du tecknar tjänsten. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det gör du själv på Mina sidor. Någon bindnings- eller uppsägningstid finns inte, när du avslutar så avslutas tjänsten direkt. Du tecknar ett mentorskap genom att klicka på den röda knappen. Om ett företag ska betala för ditt mentorskap, väljer du i stället tjänsten mentorskap för företag.

För företag, för att att utveckla, behålla eller avveckla medarbetare

Det är vanligt att man anlitar en mentor för att utveckla sina medarbetare i företag eller om man har kommit överens om att avsluta en anställning för att ge den anställde en bättre start för att hitta ett nytt jobb. Många gånger väljer man en mentor för att utveckla sina chefer eller medarbetare i en viss roll. Utvecklingen är personligt vilket gör att det blir helt skräddarsydd. Det kan handla om ledarskap, HR-kompetens, projektledning, försäljning eller någon annan specifik kunskap. Vi på Mentorerna har fler än 100 professionella och yrkeserfarna mentorer som matchas efter era chefer och medarbetares behov och önskemål. Ett mentorskap löper ofta under 12 månader och innehåller ofta 10 mentormöten. Beroende på mentorskapets innehåll komplexitet, kan mentorskapet pågå både under en längre och kortare period. Mentorskapet kan också anpassas i antal möten per månad och möteslängd beroende på behovet. Om ni så önskar presenteras flera förslag på mentorer med rätt kunskap och erfarenhet, vilket gör det enklare för er att välja er mentor. Avtalen tecknas digitalt för mentorskapet samt faktureras direkt till ert företag. Det ger er också en mer flexiblare intervall mellan era möten än tjänsten för privatpersoner som ger 1 möte per månad. Klicka på knappen nedan för mer information eller en offert.

Kontakta kundtjänst
Efterfråga offert eller mer information

Har du frågor till Thomas Kontakta Thomas

Mer om Thomas

Tillgänglighet

Thomas är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

StyrelsearbeteProjektledningEntreprenörskap & Starta bolagAdministrationSportklubb, ledarskapFinansiering av bolagPresentationsteknikLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteKapitalisering av bolagFörsäljning, ledarskap och planering

Erfarenhet och utbildning

2001- 2015 VD för Onside TV production AB och Onside Arena Solutions AB
Startade bla annat den digitala satellitdistribuerade “Spelkanalen” Fungerade som medieexpert inom Svff och rådgivare vid rättighetsförhandlingar. Teveproducerade radiostationen The Voice för Kanal 5.
1999 - 2000 TV – chef Svenska Spel:
Utredare av Svenska Spels framtida tevestrategi. Ansökte om digitaltevetillstånd Satt i företagets ledningsgrupp.
1997-1998 Grundade och delägare Tip – TV (sedermera uppköpt av TWI/IMG) Redaktionell innehållsleverantör till Svenska Spel, kanal 5, Aftonbladet mfl.
1996-1997 Sportchef och programchef Modern Times Group, Sportkanalen/TV6/ TV3
Ansvarig för starten av ”Sportkanalen ” och redaktionellt sportinnehåll på TV 3.
1994-1995 Projektledare/producent TV 4:
Startade ”Hockeykväll på Fyran” Planerade och ansvarade för all liveishockey på TV 4
1994 Reklamradiochef Storstadsradion Stockholm:
Startade nya reklamradiokanalen Storstadsradion ihop med Christer Jungeryd och Thomas Andersson. Tog fram koncept och programvision samt bemannade.
1992-1993 Producent/reporter/programledare
Sveriges Television Produktionsplanering, producent, redaktör och programledare ”Året med kungafamiljen”, dokumentärer och redaktör för ”Hemma” med Ingela Agardh
1990-1991 Frilansproducent/redaktör TV 4-sporten
Var med och startade TV 4-sporten med bla ”Calcio Italia” (Italienska serie A) och golfens SEO.
1987-1991 Reporter/ producent Radio Stockholm/ Sveriges Radio Radiosporten
Planering, producent och organisatör och fick Sveriges Radios journalistpris 1989

Utbildning
1986-1987 Journalisthögskolan i Stockholm (ej avslutad då jag fick jobb på Radiosporten redan efter praktiken på samma redaktion)

Högsta utbildningsform: 80p Journalisthögskolan + 25 p juridik

Ett typiskt första möte

Ett första möte kan ske över telefon men helst öga mot öga där vi gör en avstämning kring vad du hoppas och vill med en mentor. Redan här bör vi kunna känna om jag kan ge vad du söker och att du gillar mina tankebanor.
Första mötet är för att lära känna varann och förhoppningsvis hitta fram till ett gemensamt förhållningssätt (andra kallar det personkemi). Här bestämmer vi också hur vi går vidare.