Thomas Sturesson

Journalist, ledare och entreprenör, Stockholm

Under en period i slutet av 80-talet dränerade nystartade TV 3 Sveriges Radio på rutinerade sportmedarbetare och ett behov att fylla luckorna uppstod. Uppdraget att rekrytera och utbilda en ny generation sportkommentatorer gick till mig. Förmågor som idag dominerar sport i TV och radio. Inget har givit mig så mycket tillbaka som att se andra växa och bli duktiga yrkesmänniskor. Det är skälet till att jag erbjuder dig mina tjänster som mentor.

Med lång erfarenhet inom mediejournalistik och företagsledning, som producent, projektledare, programledare, mellanchef, VD, entreprenör och diverse styrelseuppdrag har jag skaffat mig ett brett och stort praktiskt kunnande inom allt från nystart av företag, utveckling av befintliga och framtida affärer, förhandlingar, personalfrågor, karriärplanering, styrelsearbete till rena produktionsfrågor. Detta vill jag gärna dela med mig av.

Jag har genom åren varit med och startat egna- och andras bolag, sålt av hela- och delar av bolag och utvecklat verksamheter från noll till 120 miljoners omsättning, har stor vana av att ta fram underlag till styrelser för beslut, jobbat med strategiska dokument och genomfört beslutade förändringar.

Drivit och genomfört stora utvecklingsprojekt och organisationsförändringar när så krävts och har stor vana av att sitta i förhandlingar, köpa och sälja rättigheter- och program.

Som journalist är jag dessutom väl förtrogen med och kan det mediala spelet.

Så här kan jag hjälpa dig:
Är du mitt inne i karriären? I en process av egenutveckling men inte riktigt vet vilka vägval du ska göra? Då är det skönt att ha en erfaren person att bolla tankar med, en person som redan begått alla de misstag som du nu slipper göra. Sitter du i en organisation som inte riktigt fungerar som du vill? Jag kan hjälpa dig nysta i de ändar som kan få allt på rätt köl. Tycker du att din arbetsgivare inte värderar dina tjänster och arbetsinsats fullt ut eller till och med medvetet låter mindre erfarna medarbetare gå före dig i karriären. Vad kan du göra? Låt mig hjälpa dig få ett grepp om din situation. Eller har du fastnat i ekorrhjulet och behöver en knuff för att komma vidare, hör av dig till mig så löser vi uppgiften.

Kompetensområden:
Administration Entreprenörskap (starta bolag, finansiering ...) Försäljning, ledarskap och planering Ledarskap, på liten arbetsplats Ledningsgruppsarbete Projektledning Sportklubb, ledarskap Styrelsearbete, journalistik och medier

Branscherfarenhet
Media, Informations- och kommunikationsverksamhet, Kultur, nöje och fritid, Sport.Thomas erbjudanden

Mentorskap månadsvis 1500 kr/månad

Ett möte med en mentor kostar 1 krona, därefter debiteras mentorns arvodet en gång per månad tills mentorskapet avslutas. Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och din personlig utveckling. Du bestämmer själv när du vill avsluta mentorskapet, det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du avslutar mentorskapet själv på Mina sidor.

Har du frågor till Thomas eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Thomas

Mer om Thomas

Tillgänglighet

Thomas är tillgänglig för möten via:
Digitala mötenTelefonmöteFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

StyrelsearbeteProjektledningEntreprenörskap & Starta bolagAdministrationSportklubb, ledarskapFinansiering av bolagPresentationsteknikLedarskap i kristiderLedningsgruppsarbeteKapitalisering av bolagFörsäljning, ledarskap och planering

Erfarenhet och utbildning

2001- 2015 VD för Onside TV production AB och Onside Arena Solutions AB
Startade bla annat den digitala satellitdistribuerade “Spelkanalen” Fungerade som medieexpert inom Svff och rådgivare vid rättighetsförhandlingar. Teveproducerade radiostationen The Voice för Kanal 5.
1999 - 2000 TV – chef Svenska Spel:
Utredare av Svenska Spels framtida tevestrategi. Ansökte om digitaltevetillstånd Satt i företagets ledningsgrupp.
1997-1998 Grundade och delägare Tip – TV (sedermera uppköpt av TWI/IMG) Redaktionell innehållsleverantör till Svenska Spel, kanal 5, Aftonbladet mfl.
1996-1997 Sportchef och programchef Modern Times Group, Sportkanalen/TV6/ TV3
Ansvarig för starten av ”Sportkanalen ” och redaktionellt sportinnehåll på TV 3.
1994-1995 Projektledare/producent TV 4:
Startade ”Hockeykväll på Fyran” Planerade och ansvarade för all liveishockey på TV 4
1994 Reklamradiochef Storstadsradion Stockholm:
Startade nya reklamradiokanalen Storstadsradion ihop med Christer Jungeryd och Thomas Andersson. Tog fram koncept och programvision samt bemannade.
1992-1993 Producent/reporter/programledare
Sveriges Television Produktionsplanering, producent, redaktör och programledare ”Året med kungafamiljen”, dokumentärer och redaktör för ”Hemma” med Ingela Agardh
1990-1991 Frilansproducent/redaktör TV 4-sporten
Var med och startade TV 4-sporten med bla ”Calcio Italia” (Italienska serie A) och golfens SEO.
1987-1991 Reporter/ producent Radio Stockholm/ Sveriges Radio Radiosporten
Planering, producent och organisatör och fick Sveriges Radios journalistpris 1989

Utbildning
1986-1987 Journalisthögskolan i Stockholm (ej avslutad då jag fick jobb på Radiosporten redan efter praktiken på samma redaktion)

Högsta utbildningsform: 80p Journalisthögskolan + 25 p juridik

Ett typiskt första möte

Ett första möte kan ske över telefon men helst öga mot öga där vi gör en avstämning kring vad du hoppas och vill med en mentor. Redan här bör vi kunna känna om jag kan ge vad du söker och att du gillar mina tankebanor.
Första mötet är för att lära känna varann och förhoppningsvis hitta fram till ett gemensamt förhållningssätt (andra kallar det personkemi). Här bestämmer vi också hur vi går vidare.